"Parasta Savon Pariisista..."

 

 

Tervetuloa Joroisten Kesäteatterin verkkosivuille!


Joroisten Kesäteatteri esittää kesällä 2020 näytelmän: Tunteen Palo

TO 23.7. klo 19

LA 25.7. klo 14

SU 26.7. klo 14

TI 28.7. klo 19

TO 30.7. klo 19

1.8. LOPPUUNMYYTY

SU 2.8. klo 14

4.8. LOPPUUNMYYTY


Tervetuloa nauttimaan paikkakunnan parhaasta teatteri viihteestä !


Käsikirjoittaja Ismo Sajakorven mietteitä näytelmästä:

Tunteen Palo on musiikkinäytelmä Tauno Palosta - elokuvaurasta, elokuvan tekemisestä, taiteilijaelämästä sekä rakkaudesta.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat vuosien 1940 ja 1963 väliseen aikaan. Tuo ajanjakso, joka muodostaa taustan näytelmälle, sisältää Suomen Filmiteollisuuden, ”Maisteri” Särkän elokuvaimperiumin suuruuden ajan ja häviön. Aikaan mahtuvat myös sekä Taunon huikean elokuvauran tärkeimmät virstanpylväät, että miehuusvuosien yksityiselämän merkittävin tapahtuma - rakkaus näyttelijätär Kirsti Ortolaan.

Tunteen Palo ei ole dokumentti joka yrittäisi kertoa ”totuutta” suomalaisen elokuvan ihailluimman ja rakastetuimman tähden elämästä. Se on fiktio, jonka runkona on faktaa - monia todellisia ihmisiä ja tapahtumia. Kirjoittaessani tarinaa, olen ollut tietoinen siitä, että näytelmä pystyy antamaan vain kalpean aavistuksen Taunon värikkäästä elämästä. Todellisuus on aina tarua ihmeellisempi, kauniimpi, julmempi ja syvällisempi.

Tunteen Palo kertoo taiteilija Tauno Palon elämästä. Yleisemmällä tasolla se kertoo myös siitä, kuinka vaikeaa on yhdistää menestys ja taiteilijaelämä perhe-elämään.