"Parasta Savon Pariisista..."

 

 

Teuvo ja Paperitaivas

Teuvo ja Paperitaivas on hyväntuulinen musiikki-komedia pikkupaikkakunnasta ja sen rakennemuutoksista. Kaikki pyörii paperitehtaan ympärillä. Mutta mitä tapahtuukaan, kun tehdasta uhkaa lakkauttaminen, kaatuuko koko paikkakunta.

Näytelmä kertoo tehtaan työporukasta, jolta on menossa työt alta. Työn merkitys on erilainen eri ihmisille. Toisille tehdas edustaa paperitaivasta, toisille tappavan tylsää elämää tehtaan varjossa, Jokainen joutuu pohtimaan elämää uudelleen kun pohja on katoamassa alta pois. Näytelmä on hyvin ajankohtainen monenlaisine ongelmineen ja varsinkin juuri nyt kun ihmisiä irtisanotaan joka puolella. Kukaan ei ole turvassa. 

Näytelmässä Teuvo on paperityöläinen jo toisessa polvessa. Teuvo on ollut määräaikaisena työntekijänä jo kymmenen vuotta. Vaikka paperitehdasta ei ole tapana arvostella, haluaisi Teuvo rahoittaa ralliharrastuksensa jollain muulla kuin kolmosvuoron varamiehen palkalla. Teuvo päättää etsiä rikkaan vaimon. Tehtaan uusi johtajatar tuntuu sopivalta. Kumpikaan ei halua tehtaan loppuvan, joten Teuvo ja Laura yrittävät keksiä keinon jatkaa tehtaan toimintaa. Monien vauhdikkaiden käänteiden jälkeen keinoja löytyykin. Mutta onko elämä tehtaan varjossa jo kääntänyt suuntaa ?